Creëer meer sfeer met de juiste verlichting:
tips van Michelle

17.01.2023
Vraag offerte aan terug naar boven

Het belang van welgekozen verlichting wordt vaak onderschat. Nochtans is het een van de voornaamste sfeermakers in een interieur en kan het het verschil maken tussen een cosy of net kille ruimte. Michelle duikt in haar boekje met tips en analyseert de trends van vandaag om jou op weg te helpen!

Charlesdeluvio 05 HSH4lj AYY unsplash 1

Robuust en ruw

Verlichting is al lang meer dan louter een functioneel onderdeel van je interieur. Armaturen zijn designobjecten geworden die de stijl van je woning kracht bijzetten en mogen opvallen. Wees dus niet bang om lampen met body in een ruimte te integreren. Lampenkappen met een betonlook en ruwe afwerking zijn helemaal in om het accent op authenticiteit en een tikje stoerheid te leggen.

Alona gross v e5 Vff h HE unsplash

Shades in organic shapes

De organic trend doet het ook goed binnen de wereld van verlichting. Afgeronde armaturen geïnspireerd op vormen uit de natuur brengen zachtheid en gezelligheid in een strak interieur. Hang of plaats ze liefst in veelvoud voor een totaaleffect en combineer gerust bolle, ovale en andere creatieve designs.

Shutterstock 1906282030

Natuurlijke materialen

Ook een instant blikvanger is een lampenkap in riet of rotan: dé musthave als je houdt van een natuurlijk interieur en vakantievibes het hele jaar door. Bovendien tovert de geweven structuur 's avonds een schaduwspel die je ruimte een unieke sfeer geeft. Kies voor één grote hanglamp of mix en match verschillende materialen if boho is your mojo.

Kirill 9u H h M0 Vw Pg unsplash

Minimalistisch nude

Lang niet alle verlichting hoeft in-your-face te zijn. De subtiliteit van een naakte lamp op een minimalistische armatuur wint al jaren aan populariteit. De 'nude' stijl zien er niet alleen leuk uit, maar is ook praktisch omdat het licht niet gefilterd wordt. De ideale keuze als leeslamp naast je bed of naast de zetel dus!

Alona gross Coj5d Sxgh0 Y unsplash
Rhema kallianpur jb J hw2yag unsplash

Licht pronkstukken uit

Heb je een indrukwekkende traphal of grote spiegel in de woonkamer? Zet dergelijke pronkstukken extra in de verf met slimme ledverlichting of een statement armatuur. Zo koppel je het functionele aan het esthetische en maak je je interieur echt áf.

Interiors WAL6533

Een sfeervol interieur geheel naar jouw smaak ingericht?

Wij schijnen graag ons licht op jouw interieur. Neem contact op voor een kennismaking met onze interieurarchitecten en ontdek wat we voor jou kunnen betekenen!

Je interieur staat klaar, nu Emma nog!

Plan jouw gratis intakegesprek en ga aan de slag met onze interieurarchitecten voor jouw interieur op maat!

Gratis intakegesprek

Deze website gebruikt cookies. Maak je er gebruik van, dan ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens zoals omschreven in onze privacy policy.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!