Parketvloer:
3 waardige alternatieven voor massief parket

10.10.2022
Vraag offerte aan terug naar boven

Een parketlook doet zelfs de meest kille ruimte op slag een stuk warmer en huiselijker ogen. Dankzij de homogene samenstelling geef je je vloer een stevige en stijlvolle look, maar massief parket heeft ook een keerzijde. Het is tamelijk duur, niet geschikt voor vloerverwarming en niet duurzaam om helemaal in hout te werken. In dit blogbericht sommen we een aantal alternatieven voor je op.

Waarom kiezen voor alternatieven?

De installatie van massief parket vereist de kennis en expertise van vakmensen, en regelmatig onderhoud is cruciaal om je parket in topvorm te houden. Investeren in een kwalitatief alternatief is een verstandige keuze als je voor een slijtvaste vloer wil gaan die tegelijk onderhoudsvriendelijk is.

Shutterstock 2134808491
Shutterstock 1667658169
Parket past perfect in een warm interieur maar is niet ideaal voor ruimtes die intensief gebruikt worden. In de keuken of woonkamer opteer je beter voor een duurzame lookalike.
Michelle Lambrecht, interieurarchitecte

#1 Laminaat

Laminaat is een sterk en slijtvast alternatief voor massief parket. In de laatste jaren werd het gamma sterk uitgebreid en de kwaliteit aanzienlijk verbeterd. Het materiaal bestaat uit een harde kern met daarover een laag kunststof en een dessinlaag die in allerlei kleuren en motieven, zoals houtstructuur, te verkrijgen is. Dankzij de basis uit kunststof zijn laminaatvloeren uiterst onderhouds- en gebruiksvriendelijk.

Shutterstock 1938472468

#2 Keramisch parket

Keramisch parket is geliefd omwille van z’n uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Dit is een interessante optie voor starters of voor mensen die willen renoveren zonder te diep in de buidel te tasten. Bovendien is het product eenvoudiger schoon te maken dan echt hout, terwijl de nerfstructuur van hout wel tot in het kleinste detail nagebootst wordt. Ook voor de buitenafwerking van je woning zit je goed met keramisch parket, als je je interieur en exterieur mooi in elkaar wil laten overvloeien.

Shutterstock 2141315667

#3 Vinyl

Vinyl planken vallen qua prijsklasse net tussen parket en laminaat in. Het is een zeer sterk en onderhoudsvriendelijk materiaal dat zich dankzij z’n watervaste rigide kern ideaal leent tot gebruik in vochtige ruimtes.

Nog een voordeel aan vinyl? Geluidsabsorberende eigenschappen die ervoor zorgen dat stappen minder hol klinken dan op een parketvloer. De planken zijn ook eenvoudig te plaatsen met een handig kliksysteem. Let er wel op dat je een vinylsoort kiest met genoeg variatie in decoren om herhalingen te voorkomen.

Interiors WAL6978

Laat je je vloerkeuzes liever aan ons over?

Wij nemen je interieur van top tot teen, of beter van vloer tot plafond, in handen! Contacteer ons gerust voor een kennismaking.

Je interieur staat klaar, nu Emma nog!

Plan jouw gratis intakegesprek en ga aan de slag met onze interieurarchitecten voor jouw interieur op maat!

Gratis intakegesprek

Deze website gebruikt cookies. Maak je er gebruik van, dan ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens zoals omschreven in onze privacy policy.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!