Lisa en Brecht kozen voor een kidsproof interieur

27.12.2021
Vraag offerte aan terug naar boven

Lisa en Brecht uit Tielt vonden hun droomhuis in woonerf Azalea, een project van Karolien Lafaut. Ze kozen voor pure ontzorging met Interiors by Karolien én verkochten hun eerste woning via onze vastgoedtak Real Estate by Karolien. Tijd om het koppel uit te horen over hun huisavonturen!

Proficiat met jullie nieuwe thuis! Waarom kozen jullie voor woonerf Azalea?

Brecht: “De doorslaggevende factor was de ligging: vlak bij het centrum van Tielt en centraal tussen Roeselare en Gent, waar we werken.”

Lisa: “We zijn ook gek op de moderne stijl. Het is tof om in een buurt terecht te komen met veel nieuwe woningen – en wellicht dus ook veel jonge mensen – in een tegelijk kleinschalig project: de huizen hebben wel dezelfde stijl, maar zijn niet allemaal identiek.”


Heeft jullie huizenjacht lang geduurd?

Lisa: “Alles is in een stroomversnelling geraakt door de afschaffing van de woonbonus. Toch wilden we niet meteen beslissen en hebben we ook andere projecten bekeken. Die waren in standaarduitvoering vaak iets goedkoper, maar Azalea bleek grotere afwerkingsbudgetten te hanteren waardoor we meer mogelijkheden hadden voor een kwalitatieve afwerking op maat van onze wensen en stijl."

Interiors by Karolien Blogpost Testimonial Lisa en Brecht 3
Interiors by Karolien Blogpost Testimonial Lisa en Brecht 2

Hoe ontstond het idee om het interieur uit te besteden aan Interiors by Karolien?

Brecht: “We gaven natuurlijk al een redelijk budget uit aan het huis op zich, maar we wilden dat het interieur in dezelfde lijn ligt. We hebben beiden een drukke job en zagen het niet zitten om zelf meubelwinkels af te schuimen en offertes op te vragen. Het idee alleen al geeft ons stress (lacht).”

Lisa: “Ik heb een uitgesproken mening en weet meteen of ik iets graag zie, maar dat wil niet zeggen dat ik een geheel kan creëren. Dat vind ik tof aan Interiors by Karolien: ze zorgen voor een mooie balans zodat het plaatje volledig klopt. Ik was wel bang dat ons interieur eentje zoals in de boekjes zou worden: prachtig om naar te kijken, maar allesbehalve praktisch. Een stoffen zetel loopt bij ons al potentieel gevaar, want er wordt wel eens een Fristi gemorst (lacht). Maar de interieurarchitecte begreep ons volledig. Ze zocht echt naar oplossingen op maat van ons gezin en hield ook rekening met Marthe.”


Wat vonden jullie zelf belangrijk op het vlak van interieur?

Lisa: “Voor de stijl zijn we vertrokken van een gedeeld moodboard op Pinterest, maar we vonden het vooral belangrijk dat alles kidsproof is. Het eerste voorstel kwam al meteen grotendeels overeen met wat we voor oog hadden. Een interieur bepalen is altijd wat aftasten en het was ook goed om de verschillende meningen binnen het team van Interiors by Karolien te horen. Met die input en onze feedback kwamen ze terug met een voorstel waarin we ons 100% konden vinden: een mooi én onderhoudsvriendelijk interieur.”

Interiors by Karolien Blogpost Testimonial Lisa en Brecht 1

De architectuur van woonerf Azalea is vrij modern. Trekken jullie die strakke lijn door in het interieur?

Brecht: “We wilden sowieso een strak interieur, maar niet het pure ‘zwart-wit modern’. Er zitten wat industriële touches in om zo een warme en huiselijke sfeer te creëren.”


Hoe verliep de keuze van de materialen?

Brecht: “We gingen bij de keukenbouwer langs waar al een uitgebreide offerte klaar lag, helemaal op maat van onze stijl en budget. We moesten enkel nog wat persoonlijke keuzes maken. Geen idee hoe dat tot stand is gekomen: dat is die pure ontzorging hé (lacht).”

Lisa: “Het was een enorme geruststelling dat we niet over alles zelf moesten nadenken. We wisten dat onze keuken sowieso perfect bij onze vloer en de rest van het interieur zou passen. Karolien Lafaut werkt ook samen met fantastische vakmannen die meedenken en het vooropgestelde budget respecteren.”

Interiors by Karolien Blogpost Testimonial Lisa en Brecht 5

Het was een geruststelling dat we niet over alles zelf moesten nadenken. We wisten dat onze keuken sowieso perfect bij onze vloer en de rest van het interieur zou passen.

Zijn er elementen in het interieur geslopen waar jullie nooit zelf aan zouden gedacht hebben?

Lisa: “Ik wou oorspronkelijk heel graag een bureau in de woonkamer, dat je toch kan afsluiten wanneer er mensen op bezoek komen. Dat bleek niet haalbaar en uiteindelijk werd een plan uitgetekend waarbij het bureau een plaats kreeg in de nachthal op de eerste verdieping, met een lichtkoepel.”

Brecht: “Door het bureau in de nachthal te integreren, moesten we wel de berging elimineren. Maar dat zorgde dan weer voor meer ruimte in de badkamer, iets waar we heel blij mee zijn. Zelf zouden we bijvoorbeeld ook de klassieke dressoirkast in de woonkamer hebben gezet, maar Lien gaf mee dat dit niet nodig was gezien we voldoende kastruimte in de keuken hebben. Dat zorgt voor een ruimtelijk gevoel in de living.”

Lisa: “Ook de keukenbouwer had veel goede tips. Zo zitten de vuilzakken nu in een ingebouwde lade in plaats van de typische vuilbak met klep. Het lijkt een detail maar ik ben er wel van overtuigd dat dit extra comfort in de keuken zal bieden.”


Werd jullie volledige interieur onder handen genomen door Karolien Lafaut?

Brecht: “Met uitzondering van de slaapkamers hebben we inderdaad alles uitbesteed, tot de verlichting, gordijnen en schilderwerken toe. Onze prioriteit lag vooral bij de ruimtes die ons bezoek te zien krijgt. Die zijn dankzij Interiors by Karolien ook volledig áf.”


Net zoals Lisa en Brecht verhuizen naar een volledig ingerichte woonst? Wij brengen het graag voor jou in orde!
Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende babbel over jouw interieur.

Gratis intakegesprek

Je interieur staat klaar, nu Emma nog!

Plan jouw gratis intakegesprek en ga aan de slag met onze interieurarchitecten voor jouw interieur op maat!

Gratis intakegesprek

Deze website gebruikt cookies. Maak je er gebruik van, dan ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens zoals omschreven in onze privacy policy.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!