Gespot op Maison&Objet:
5 woontrends voor 2023

04.04.2022
Vraag offerte aan terug naar boven

Van 24 tot en met 28 maart konden interieurliefhebbers opnieuw hun hart ophalen op Maison&Objet in Parijs. Ook onze interieurarchitecte Michelle bracht een bezoekje aan de beurs en kwam terug met een rugzak vol inspiratie. De woontrends die haar het meest opvielen? Die somt ze graag voor jou op in deze blogpost!

Interiors by Karolien Blogpost Maison&Objet Humble Lights

1. New luxury

Deze editie koos Maison&Objet voor ‘New Luxury’ als hoofdthema. Dat uit zich enerzijds in de opmars van kunst en sculpturen bij de aankleding van interieurs, en anderzijds in een focus op technologische innovaties die ons wooncomfort verhogen. “Interieur en technologie gaan steeds vaker samen”, beaamt Michelle. “Denk aan ledverlichting verweven in stoffen en meubilair dat verbonden is met het internet. Ik liet mijn oog vallen op de draagbare, draadloze lampjes van Humble Lights. Je kan ze zowel op tafel plaatsen als aan de muur hangen, zonder breekwerken te moeten doen. Mooi én praktisch dus!”

Interiors by Karolien Blogpost Maison&Objet 1
Interiors by Karolien Blogpost Maison&Objet 3

2. Mix it up

Je kan het luxethema ook interpreteren als het idee van ‘more is more’. Minimalisme maakt plaats voor een weelde aan kleuren, prints en objecten die bijdragen aan een rijkelijk en levendig interieur. Michelle: “De gouden regel is dat je alles in veelvoud mag rekenen. Ga bijvoorbeeld niet voor één salontafel maar plaats meerdere kleine tafeltjes bij elkaar om meer volume te creëren. Decoreer met verschillende gelijkaardige vaasjes, kaarsen en lampen. En last but not least: hoe meer kussens, hoe liever!⁠”

Interiors by Karolien Blogpost Maison&Objet Kristina Dam

3. Organique, c’est fantastique

Ook geometrie blijft sterk aanwezig in hedendaags interieurdesign. “Afgeronde lijnen en organische vormen geven instant een zachtere look aan je ruimte, wat ook meteen het succes van deze trend verklaart”, legt Michelle uit. “In bijna elk interieur op Maison&Objet werden cirkel- of ovaalvormige accessoires geïntegreerd. Organic design past dan ook in zowel strakke als in speelse settings. Onder meer de Scandinavische designstudio Kristina Dam is een krak in het ontwerpen van dergelijke sculpturale blikvangers. Hun curvy poefs zijn mijn absolute favoriet.”

Interiors by Karolien Blogpost Maison&Objet 2
11
De ethnic trend sluit mooi aan bij de aardetinten die nu erg in zijn.
Michelle Lambrecht

4. Vida africana

Naast organische kunst, stelen traditionele ambachten met een zuiderse twist de aandacht. Handgeweven tapijten en lampenkappen in gevlochten riet maar ook Marokkaans aardewerk en Afrikaanse beelden veroveren een plekje in ons interieur. “Ook in wanddecoratie en textiel komen vaak tribale prints en figuren terug. Het lijkt erop dat we een stukje vakantiegevoel in huis willen halen”, aldus Michelle. “Deze ethnische stijl sluit mooi aan bij de aardetinten die nu erg in zijn. Bruin, beige en camel vormen een mooie match met natuurlijke materialen als klei en hout.”

5. Happiness is key

Dat je interieur niet altijd te serieus hoeft te nemen, was wellicht de belangrijkste boodschap die Michelle in Parijs meepikte: “Ik vond het vooral leuk om te zien dat er in elke stand een knipoog verwerkt zat: een opvallend element dat voor net dat tikkeltje meer karakter zorgde. Da’s ook hoe ik mijn ontwerpen het liefst afwerk. Of het nu met een fel kleuraccent of een grappig deco-item is, in een interieur mag de fun factor nooit ontbreken.”

Picture interior

Welk trend is jouw favoriet? Wij gaan er graag mee aan de slag in je interieur!

Je interieur staat klaar, nu Emma nog!

Plan jouw gratis intakegesprek en ga aan de slag met onze interieurarchitecten voor jouw interieur op maat!

Gratis intakegesprek

Deze website gebruikt cookies. Maak je er gebruik van, dan ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens zoals omschreven in onze privacy policy.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!