5 ideeën voor wanddecoratie
met een wauw-effect

10.05.2022
Vraag offerte aan terug naar boven

Heb je nog maar pas je intrek genomen in je nieuwe woning of sta je na de lenteschoonmaak te popelen om je interieur in een nieuw jasje te steken? Dan helpen wij je graag op weg met vijf tips om je (woon)kamer van originele wanddecoratie te voorzien. Wij dompelden ons onder in de laatste trends en lieten ons internationaal inspireren. Lees even mee!

SPIEGELS 02

#1 Mix kleine en grote spiegels

Gone are the days dat een grote spiegel de enige eyecatcher in huis mocht zijn. Tegenwoordig gooien we het graag over een andere boeg door meerdere spiegels van verschillende formaten met elkaar te combineren. Wil je je persoonlijkheid met ‘een hoekje af’ écht in je interieur laten weerspiegelen? Kies dan voor organische vormen die naadloos bij elkaar aansluiten in plaats van één grote, klassieke, rechthoekige spiegel. Bij de Italiaanse winkel 'Cattelan Italian' hebben ze helemaal begrepen wat we hiermee bedoelen!

Lichtgrijze wand Met panelen

#2 Diepgang creëren met lambrisering

Een subtiele manier om meer dynamiek in je interieur te brengen is door gebruik te maken van lambriseringen, oftewel wandbetimmeringen die extra reliëf toevoegen aan je ruimte. Coffee Sometime in Amsterdam komt letterlijk en figuurlijk origineel uit de hoek met deze lambrisering. Wist je dat je met een likje verf ook gemakkelijk die 3D-indruk wekt? Kies voor een grote cirkel die fel contrasteert met de rest van de ruimte, of verf bijvoorbeeld enkel de onderste helft van je muur in een accentkleur.

Foto: Silvia Falcomer

Hires Karolien Lafaut2021 WAL2790
Wanddecoratie
Kies in je interieur voor elementen die je unieke persoonlijkheid weerspiegelen.
Michelle Lambrecht, interieurarchitecte
Wandtapijt

#3 Een opvallend wandtapijt

Wie zegt dat tapijten enkel op de vloer thuishoren? Met dat cliché vegen wij de vloer aan! Anno 2022 mag het gerust wat gewaagder en steelt een wandtapijt bij jou thuis de show. Kijk maar hoe wanddeco-queen Tammy Kanat uit Australië het aanpakt!

Wil je helemaal loco gaan? Bevestig dan hier en daar een hangplant aan het plafond. Wij kunnen de philodendron hederaceum of ‘sweetheart plant’ sterk aanbevelen: gemakkelijk in onderhoud en ziet er nog eens leuk uit ook! Voor het formaat van je bloempotten hoef je niet aan één gouden regel vast te houden. Hoe minder symmetrie, hoe liever!

Grijze wand Muurdecoratie

#4 Hokjesdenken

Waarom zou je tonnen geld uitgeven aan kunstwerken voor aan de muur als je met je eigen (foto)materiaal al een heel eind komt? Ga aan de slag met strakke planken of asymmetrische vakjes waar je speelse fotokaders en attributen in plaatst, zoals op de designbeurs van vtwonen. Laat je creativiteit de vrije loop en breng sfeer in huis met een klok, een lampje, een plant of een souvenirtje van op reis.

WALL

#5 Kaders met houtpatroon

Nog een alternatief voor klassieke kunstwerken zijn houten kaders, die het huiselijke gevoel van de kamer meteen een boost geven. En dan hebben we het echt over kaders die helemaal uit hout vervaardigd zijn, ook in het binnenwerk. Wij zijn alvast fan van deze realisatie door Other Furniture, de interieurwinkel die je terugvindt in Singapore en Italië. Het ziet er leuk uit en bovendien bespaar je jezelf heel wat moeite, want nu hoef je niet meer naar een passende invulling van je kader op zoek te gaan.

Interiors by Karolien interieurstyling

Zit jij ook boordevol goede ideeën om je interieur meer leven in te blazen, maar zit je vast bij de uitwerking ervan?

Interiors by Karolien helpt je graag verder! Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Je interieur staat klaar, nu Emma nog!

Plan jouw gratis intakegesprek en ga aan de slag met onze interieurarchitecten voor jouw interieur op maat!

Gratis intakegesprek

Deze website gebruikt cookies. Maak je er gebruik van, dan ga je akkoord met de verwerking van jouw gegevens zoals omschreven in onze privacy policy.

Je gebruikt een verouderde browser!

Update je browser om deze website correct te bekijken.

Update mijn browser nu!